Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Καναρίνι Gloster

Ιστορικα στοιχεία
Το 1925 περίπου σε τοπικές επιδείξεις πτηνών παρουσιάζεται για πρώτη φορά το γκλόστερ η κυρία Rogersos Cheltenham εκθέτει σε βρετανική έκθεση αυτή τι νέα ράτσα καναρινιών .Ο Κ. Α.W Smith έδειξε ενδιαφέρον για τα πτηνά αυτά και συνέβαλε για την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της και κατάρτισης προτύπων(κριτηρίων )της ράτσας αυτής .Το όνομα που δόθηκε σε αυτά τα πτηνά το πήραν από την δημιουργό τους την κυρία Rogersos, κάτοικο της περιοχής Γκλόσεστερσαιρ. Στο καναρίνι λοιπόν δώσαν το όνομα της ομώνυμης πόλης Γκλόστερ. Οι κάτοικοι της περιοχής Γκλόσεστερσαιρ το αγαπήσαν και ήταν οι πρώτοι εκτροφείς αυτού. Ο κύριος john McLay Kirkintilloch κριτής πτηνών άρχισε να συνεργάζεται με την κυρία Rogersos και πέτυχαν την καθιέρωση της ράτσας και του βασικού τύπου. Το πτηνό αυτό προέκυψε από τρεις ράτσες τα μίνι μπόρντερ, λοφιοφόρα ρόλλερ, και το καναρίνι συνόρων φαιφ.
Το πτηνό απόχτησε δυο τύπους το σύντροφο(consert) και την κορώνα(corona) και σιγά σιγά εκτροφείς και από την περιοχή Τσέλντιχαμ το αναπαράγουν ανάμεσα σε όλους αυτούς είναι οι Mullis,Phillips,Bryant, Lockstone και πολλοί άλλοι. Αυτή ίδρυσαν και την πρώτη λέσχη καναρινιών γκλόστερ το 1949-50 με σκοπό την προώθηση του .Το καναρίνι αυτό έγινε το πιο αγαπητό στα βρετανικά νησιά αλλά και σε άλλες χώρες ώστε σήμερα να είναι το πιο αναγνωρίσιμο καναρίνι στον κόσμο. Υπάρχουν στην Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες τοπική αλλά και εθνικοί σύλλογοι γκλόστερ. Από τα βασικά στάνταρ του είναι το μέγεθος του πρέπει είναι όσο πιο μικρό γίνεται και φυσικά η κορόνα του να είναι στρογγυλή στο κέντρο του κρανίου στα κορόνα και μεγάλο κεφάλι στρογγυλό στα κόνσορτ.

2222.png111111111.bmp
ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Κορώνα Σκουφί στρογγυλό και γεμάτο, που καταλήγει στον σβέρκο χωρίς να εξέχει.
Το κέντρο του σκουφιού μικρό, ξεκάθαρα προσδιορισμένο, βρίσκεται στο κέντρο του κρανίου.
Τα μάτια είναι εν μέρει ορατά. Ράμφος κωνικό και μικρό. Κόνσορτ Κεφάλι μεγάλο, πλατύ και στρογγυλό. Τα φρύδια διακρίνονται εύκολα. Ράμφος κωνικό και μικρό. Σώμα Σώμα γεμάτο, ελαφρά στρογγυλεμένο. Στήθος πλατύ και αρκετά στρογγυλό.
Λαιμός κοντός, δυνατός και γεμάτος.
Φτέρωμα Ίσιο, προσκολλημένο στο σώμα και λαμπερό. Μέγεθος 11,5 εκατοστά το μέγιστο.
Στάση Υπερήφανο, ημι-όρθιο. Σε κίνηση.
Ουρά Κοντή, ίσια, σε ευθεία γραμμή με το σώμα.
Πόδια Κοντά, ελαφρά λυγισμένα.
Μηροί που δεν είναι ορατοί.
Γενική κατάσταση Υγιές, καθαρό, ζωηρό. Κλουβί Έκθεσης Κλουβί καναρινιών χρώματος με δύο καλαμάκια.
Χρώμα
 Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, εκτός του κόκκινου. Μέγεθος δακτυλιδιού Διάμετρος 2,9 χιλιοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχολιά σας να είναι μόνο στα Ελληνικά.Ευχαριστώ.